Prieskum: Smer by po septembrových voľbách obsadil v parlamente 76 kresiel

NETKY.SK • 4 Október 2013, 13:30 • 2 min
Prieskum: Smer by po septembrových voľbách obsadil v parlamente 76 kresiel

BRATISLAVA - Ak by sa voľby konali v septembri, vládny Smer-SD by získal tesnú nadpolovičnú väčšinu v parlamente. Jeho poslanci by obsadili 76 kresiel.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý pre agentúru SITA spravila agentúra Polis Slovakia od 27. septembra do 3. októbra. Na prieskume sa zúčastnilo 1 223 respondentov, starších ako 18 rokov z celého Slovenska. Polis im položil otázku: "Ktorú stranu alebo hnutie by ste volili, ak by sa parlamentné voľby konali najbližší víkend?" Preferencie sú vyrátané z 55-percentnej volebnej účasti. Voliť by nešlo 21 percent všetkých respondentov. Rozhodnúť sa nevedelo 24 percent.

Stranu Smer-SD by vo voľbách podporilo 39,7 percenta opýtaných. KDH by volilo 9,7 percenta opýtaných, čím by získalo 19 mandátov. Za KDH sa umiestnilo hnutie OĽaNO s 9,4-percentnou podporou a 18 kreslami. Most-Híd by volilo sedem percent a SDKÚ-DS 6,8 percenta opýtaných a obe strany by získali 13 mandátov. SaS by bola poslednou, ktorá by sa do parlamentu dostala. Liberáli by podľa prieskumu získali 5,6 percenta hlasov a vybojovali by si jedenásť miest. 

Strany SNS a SMK by dostali rovnakú podporu, 4,8 percenta. Nová väčšina-Dohoda by získala 3,9 percenta hlasov. Účastníci prieskumu rozhodnutí voliť by hlasovali ešte za Komunistickú stranu Slovenska (2,1 %), Ľudovú strana - Naše Slovensko (2 %) a Ľudovú stranu - HZDS (1,7 %). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies