Prieskum: Najväčšie pokrytie smartfónmi má Bratislavský kraj

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 12:08 • 2 min
Prieskum: Najväčšie pokrytie smartfónmi má Bratislavský kraj

BRATISLAVA – Najväčšie pokrytie inteligentnými telefónmi má na Slovensku Bratislavský kraj. Smartfón tu vlastní až 71 % ľudí nakupujúcich online. Celkovo má na Slovensku takýto telefón 64 % populácie nakupujúcej na internete. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala výskumná agentúra NMS Market Research a portál Heureka.sk.

slovakia

left justify in out

"Za Bratislavským krajom nasleduje so 68 % Trnavský, so 65 % Banskobystrický, na štvrtej priečke je so 64 % Nitriansky kraj a na chvoste je s 57 % Prešovský kraj," vyčíslil riaditeľ Heureka.sk Tomáš Braverman.
      

Smartfóny používajú Slováci nielen na telefonovanie či prezeranie webu, ale čoraz častejšie aj na online nákupy. "Skúsenosť s výberom tovaru cez telefón má 41 % a s nákupom cez mobil už 16 % vlastníkov smartfónov nakupujúcich online," uzavrel Braverman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies