Priechody s Ukrajinou vodiči zablokujú pre osobnú dopravu

NETKY.SK • 11 November 2016, 11:30 • 2 min
Priechody s Ukrajinou vodiči zablokujú pre osobnú dopravu

BRATISLAVA - Colné hraničné priechody medzi Slovenskom a Ukrajinou môžu byť od soboty 12. novembra nepriechodné pre osobnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Ako upozornila regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, podľa informácií z ukrajinskej strany sa vodiči osobných motorových vozidiel opäť pripravujú zablokovať cesty k terminálom osobnej dopravy na hraničných priechodoch Užhorod – Vyšné Nemecké a Malyj Bereznyj – Ubľa. Vodiči idúci zo Slovenska na Ukrajinu, ktorých vybavia colníci a policajti na slovenskej strane a prípadne aj na ukrajinskej strane, sa tak budú musieť vrátiť, keďže pre zablokované cesty pri hraničnom priechode sa nebudú môcť dostať ďalej na ukrajinské územie. Vodiči smerujúci z Ukrajiny na Slovensko sa zas nedostanú k hraničným priechodom. V prípade nákladnej dopravy pri vstupe z Ukrajiny na Slovensko sa očakávajú zvýšené čakacie doby. Obmedzenia sa nedotknú autobusových liniek, ktoré colníci dočasne vybavia cez terminál nákladnej dopravy. "V záujme riešenia situácie sú jednotlivé zložky pôsobiace na hranici v stálom kontakte, nie je však v priamej kompetencii slovenských colných orgánov takúto situáciu odstrániť," uviedla Baloghová. Aktuálne informácie z hraničných priechodov colný úrad zverejní na oficiálnej internetovej stránke finančnej správy www.financnasprava.sk v časti Infoservis/Hraničné priechody-čakacie doby.

 

Baloghová uviedla, že v nákladnej doprave v smere z Ukrajiny na Slovensko sú zvýšené čakacie doby na hraničnom priechode Vyšné Nemecké. Dôvodom je enormne zvýšený počet nákladných vozidiel prichádzajúcich do krajín EÚ cez Slovensko v dôsledku vyčerpania limitov prepravných povolení platných do konca kalendárneho roka. Kamióny vezúce tovar do krajín Únie, ktoré bežne vstupujú cez Poľsko alebo Maďarsko, teraz preto prichádzajú cez Slovensko, čím si dopravcovia znižujú prepravné náklady. V novembri skontrolovali colníci 2 450 nákladných vozidiel vstupujúcich z Ukrajiny na Slovensko. S výpomocou mobilného skenera skontrolujú colníci za deň v priemere 100 ďalších kamiónov. Čakacia doba v nákladnej doprave vo Vyšnom Nemeckom je v súčasnosti asi 300 minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies