Príčinou nehody alžírskeho lietadla nad Mali bolo zrejme zlé počasie

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 11:45 • 2 min
Príčinou nehody alžírskeho lietadla nad Mali bolo zrejme zlé počasie

PARÍŽ - Príčinou havárie lietadla spoločnosti Air Algérie, ktoré sa vo štvrtok zrútilo nad Mali, boli pravdepodobne zlé poveternostné podmienky. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na francúzskych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Úrad francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda dnes oznámil, že sa podarilo objaviť vrak stroja neďaleko hranice s Burkina Faso. Zároveň dodal, že nehodu nikto neprežil, napísala agentúra DPA.

 

Lietadlo typu McDonnell Douglas smerujúce do Alžíru zmizlo vo štvrtok nadránom nad severnou časťou Mali asi 50 minút po štarte zo západoafrického štátu Burkina Faso. Na jeho palube bolo 110 cestujúcich a šiesti členovia posádky; z pasažierov bolo 51 Francúzov.

 

"Myslíme si, že lietadlo havarovalo z dôvodov súvisiacich s poveternostnými podmienkami. V tejto chvíli nemôžeme vylúčiť žiadnu teóriu," povedal minister vnútra Bernard Cazeneuve.

 

Nezávisle od neho povedal minister pre dopravu Frederic Cuvillier, že na mieste havárie bol prítomný silný zápach leteckého benzínu a trosky boli rozptýlené na relatívne malom priestore. Oba tieto fakty naznačujú, že nehodu spôsobilo zlé počasie, pripomína Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies