Prichýlila utečencov: To, čo zažila jej vyrazilo dych

NETKY.SK • 10 December 2018, 16:50 • 2 min
Prichýlila utečencov: To, čo zažila jej vyrazilo dych

BERLÍN- Anna Alboth, poľská novinárka a uznávaná aktivistka žijúca v hlavnom meste Nemecka, prichýlila cudzincov utekajúcich pred vojnou u seba doma.

slovakia

left justify in out

Keď v roku 2016 boli zverejnené fotografie ľudí z vojnou zmietanej Sýrie, novinárka Anna Alboth zorganizovala pochod, na ktorom sa mohli zúčastniť ľudia z celého sveta. Trasa bola naplánová z Berlína do Aleppa. Bola dlhá štyritisíc kilometrov a zúčastnilo sa na nej 3500 ľudí z viac ako 60 krajín sveta. Za tento heroický čin si Alboth vyslúžila nomináciu na Nobelovu cenu za mier.

Dnes pôsobí v organizácii Minority Rights Group Europe so sídlom v Budapešti. Patrí medzi zakladateľov European Youth Press, siete mediálnych organizácii pre mladých žurnalistov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Alboth (@annaalboth),

 

Po návšteve tábora Moria na ostrove Lesbos si zobrala k sebe domov 3  mužov, aby žili spolu s jej manželom a tromi deťmi. Spomína si na jednu situáciu, keď musela odísť a len ukázala hosťom kde čo nájdu,aby sa mohli najesť. Po návrate domov ich našla na tých istých miestach v kuchyni, akurát použitý riad bol umytý. Cítili sa tak neisto, že ani nevedeli, čo majú robiť.

 

"Berlín bol skvelý v tom, že sa vedel rýchlo vyrovnať s príchodom utečencov. Existuje tu veľa programov a jazykových škôl, hoci niektoré ľudia otvorili, alen aby získali peniaze od mesta a po pár mesiacoch kurz zavreli," hovorí Alboth.

 

"Ak ľudia nie sú pripravení na poskytovanie humanitárnej pomoci, je ľahké narobiť viac problémov ako pomoci," dodala na záver.

 

img

Ostrov Lesbos, Grécko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies