Pri zrážke dvoch nákladných v Česku vlakov zahynul jeden rušňovodič

NETKY.SK • 30 Október 2015, 09:31 • 2 min
Pri zrážke dvoch nákladných v Česku vlakov zahynul jeden rušňovodič

PRAHA - Premávka na železničnej trati z českého mesta Ústí nad Labem do mesta Bílina sa dnes ráno zastavila kvôli tragickej zrážke dvoch nákladných vlakov. Neprežil ju jeden z rušňovodičov. České dráhy zabezpečili pre cestujúcich náhradnú autobusovú dopravu na úseku medzi obcami Řehlovice a Úpořiny, informoval spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa prvých informácií jeden z nákladných vlakov prešiel návestidlo zakazujúce jazdu v stanici Řehlovice a následne narazil pred vjazdom do stanice Úpořiny do stojaceho nákladného vlaku.

 

"Počas nedovolenej jazdy z Řehlovíc do Úpořín bol použitý generálny stop, ale vlak sa napriek tomu nepodarilo zastaviť," uviedol hovorca železničnej inšpekcie Martin Drápal.

 

Nehodu, ktorá sa stala pred 05.00 h v Ústeckom kraji, neprežil jeden z rušňovodičov; štyri vagóny sa vykoľajili. Premávka na trati je prerušená.

 

Vyšetrovanie tragickej nehody pokračuje. České dráhy na svojej webovej stránke zverejnili odhad, že premávka bude obnovená o 16.00 h. Budú poskytovať náhradnú dopravu autobusmi, dodal iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies