Pri “záchrane” mobilu spadnutého do kadibudky zomreli traja ľudia

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 17:13 • 2 min
Pri “záchrane” mobilu spadnutého do kadibudky zomreli traja ľudia

UZBEKISTAN - Traja ľudia zomreli v Uzbekistane, keď sa snažili vyloviť z kadibudky mobil. Dvaja muži sa výparmi otrávili na mieste a privolaný lekár zomrel cestou do nemocnice. Informovala ruská agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Mobil spadol do záchoda majiteľke domu v Namanganskej oblasti na východe Uzbekistanu. Žena, s prísľubom finančnej odmeny požiadala dvoch susedov, aby jej telefon pomohli vytiahnúť. Muži do žumpy vliezli, ale kvôli nedostatku kyslíka a jedovatým výparom stratili vedomie. Žena privolala lokálneho lekára, ktorý sa spustil za nimi. Rovnako, ako obaja muži pred ním, sa priotrávil a omdlel. Susedia zomreli na mieste, zdravotník v záchranke cestou do nemocnice.

 

Záchranári nechápali ako mohol lekár vliezť do jamy za mužmi, ktorí sa boli v bezvedomí z výparov. "Lekár mal najprv žene vysvetliť, že do žumpy sa nesmie vliezť, a potom zavolať záchranárov, ktorí by ho vytiahli. Ako človek s vysokoškolským vzdelaním, mal predsa vedieť, ako sa treba správať v podobnej situácii,” povedal predstaviteľ záchrannej služby.

 

Žena po nešťastí v dedine a blízkom okolí usporiadala besedy, na ktorých miestnym obyvateľom pracovníci záchrannej sužby vysvetlili zásady bezpečného používania žumpy a kadibudky. Obzvlášť dbali na to, aby ľudia učili svoje deti. Nešťastie teraz vyšetruje prokuratúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies