Ukazujú dôležitosť infraštruktúry, prístupu a dlhodobého snaženia

NETKY.SK • 24 September 2020, 17:44 • 2 min
Ukazujú dôležitosť infraštruktúry, prístupu a dlhodobého snaženia

Futbalisti Dunajskej Stredy zažívajú úspešné obdobie, dnes ich čaká rakúsky súper. Čo na to hovorí ich niekdajší tréner?

slovakia

left justify in out

Hoci je dnes kormidelníkom tímu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, v minulosti viedol aj Dunajskú Stredu, ktorej sa aktuálne darí v kvalifikačných zápasoch o postup do skupinovej fázy UEFA, k čomu ich zostáva prejsť ešte cez dvoch súperov. Futbalisti zo Žitného ostrova pomerne senzačne zdolali český Jablonec a vďaka tomu si vo štvrtok večer zahrajú proti tímu LASK Linz.

 

Nie je v šoku

Mikuláš Radványi z toho však vôbec nie je zaskočený a exkluzívne nám prezradil, ako duel tipuje. „Ja si myslím, že je to normálny proces, čo sa tam deje už šiesty-siedmy rok. Ja som to zažil tiež,“ povedal s tým, že chváli prístup vedenia klubu z južného Slovenska. „Vybudovali tam krásnu akadémiu. Chlapci majú nadpriemerné podmienky, kde môžu trénovať,“ vysvetlil.

 

 

Infraštruktúra

Napríklad podľa aktuálneho trénera Banskej Bystrice Stanislava Vargu je Dunajská Streda dokonca miestom, ktoré je infraštruktúrou trochu podobná škótskemu klubu Celtic Glasgow, v ktorom pôsobil.

 

Toto je škoda

Súčasný tréner Pohronia uznáva silu svojho bývalého pôsobiska aj po hráčskej stránke. „Myslím, že poskladali veľmi dobré mužstvo. Škoda, že tam nehrá viacej domácich hráčov, ale to mužstvo majú fakt silné.“

 

 

Uznáva ich silu

Preto ho vôbec neprekvapuje ani fakt, že sú priebežne na čele ligy a darí sa im aj v Európe. „Nie náhodou v pohári postúpili cez Jablonec, takže je to prirodzené. Keď máte vytvorené podmienky na všetko, na pokojnú robotu, tak to vyzerá tak, ako to momentálne vyzerá,“ zdôraznil.

 

Pol na pol

Radványi pred duelom DAC-LASK nevedel, komu bude futbalová šťastena priať viacej. „Ja si myslím, ako to bolo aj teraz v zápase doma s Jabloncom, každý hovoril, že je to 50 na 50. Takže si myslím, že je to také isté. Som zvedavý. Samozrejme, rakúsky futbal je možno niekde inde, ale šanca je pol na pol,“ uzavrel tréner Pohronia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies