Pri útoku skupiny Boko Haram na dedinu zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 09:25 • 2 min
Pri útoku skupiny Boko Haram na dedinu zahynuli desiatky ľudí

KANO - Najmenej 40 obetí si vyžiadal v stredu útok islamistickej militantnej skupiny Boko Haram na dedinu v nigérijskom štáte Borno. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Bojovníci Boko Haram pri útoku podpálili väčšinu domov. Jeden z obyvateľov povedal, že niekoľko dedinčanov, ktorí útok prežili, utieklo do susedného Čadu.

 

Útok na dedinu prišiel po tom, ako bojovníci tejto extrémistickej skupiny v utorok zaútočili na policajné stanice a vojenské stanovištia v štáte Yobe. O život pri útokoch prišli desiatky ľudí. Skupina Boko Haram je činná na severe krajiny, kde uskutočňuje útoky proti vládnym inštitúciám a civilistom. Jej cieľom je vytvoriť z Nigérie moslimský štát založený na striktnom výklade práva šaría.

 

Komisia Bezpečnostnej rady OSN pre sankcie voči al-Káide a Talibanu ju minulý utorok zaradila na čierny zoznam. Medzi sankciami uvalenými na Boko Haram je aj medzinárodné zmrazenie majetku, zákaz cestovania a zbrojné embargo. 

 

Až donedávna nebola Nigéria ochotná požiadať o medzinárodnú pomoc v boji proti uvedenej skupine - urobila tak v utorok 20. mája v žiadosti predloženej Bezpečnostnej rade OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies