Pri útoku ozbrojencov v Nigérii zahynulo najmenej 45 ľudí

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:42 • 2 min
Pri útoku ozbrojencov v Nigérii zahynulo najmenej 45 ľudí

YAOUNDÉ - Najmenej 45 ľudí zahynulo dnes pri útoku ozbrojencov patriacich pravdepodobne k islamistickej sekte Boko Haram, ktorí prepadli dedinu Dille v štáte Borno na severe Nigérie. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vzbúrenci, ktorí sa do dediny priviezli na autách a motocykloch, začali podľa predstaviteľa miestnej polície podpaľovať domy a obchody. Policajt, ktorý si neželal byť menovaný, potvrdil, že počet obetí dosiahol "viac ako tri desiatky mŕtvych".
     

"Zobudili sme sa na výkriky 'Boh je veľký' v arabčine a sporadickú streľbu. Navyše nám pomocou zápalných fliaš začali podpaľovať domy a obchody," uviedol jeden z miestnych obyvateľov Njimtiku Papka a dodal, že desiatky ľudí utiekli z obáv o svoju bezpečnosť do okolitých hôr.
     

V Kamerune neďaleko hraníc s Nigériou uniesli tento týždeň príslušníci Boko Haram troch mladých ľudí. Militanti prenikajú na územie Kamerunu pomerne často, pretože tam do svojich služieb verbujú deti.
     

Militanti z organizácie Boko Haram spustili v roku 2009 na severe Nigérie ozbrojený boj za vytvorenie islamského štátu. Len tento rok tam jej členovia zabili viac ako 2000 ľudí.
     

Od polovice roku 2013 sa Boko Haram zameriava na vládne bezpečnostné sily, útočí aj na kresťanských a moslimských civilistov v domácnostiach, na trhoch, v nemocniciach a školách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies