Počet obetí požiaru v Oaklande stúpol na 36, medzi mini je aj členka dua Them Are Us Too

NETKY.SK • 5 December 2016, 17:30 • 2 min
Počet obetí požiaru v Oaklande stúpol na 36, medzi mini je aj členka dua Them Are Us Too

OAKLANDE - Na 36 stúpol dnes počet obetí požiaru, ktorý v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia zachvátil v piatok bývalé skladisko prerobené na umelecké centrum. Medzi mŕtvymi je aj Cash Askew, členka amerického dreampopového dua Them Are Us Too.

slovakia

left justify in out

Hudobníčka, ktorá debutovala spolu s kolegyňou Kennedy Ashlyn vlani albumom Remain, sa dožila 22 rokov. Informoval o tom úrad koronera okresu Alameda, ktorý zverejnil prvý zoznam identifikovaných obetí. Smutnú správu následne vo vyhlásení pre médiá potvrdil manažment labelu Dais Records, v ktorom skupina pôsobila.

 

"Sme presvedčení, že počet obetí bude stúpať," uviedla dnes Melinda Draytonová, veliteľka hasičskej brigády v Oaklande, pričom požiar označila za "mimoriadne intenzívny" a dodala, že väčšina tiel sa našla v strednej časti budovy.

 

V prestavanom skladisku známom ako "Loď duchov" sa v čase vypuknutia požiaru v noci z piatka na sobotu miestneho času konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby. Odhaduje sa, že na tanečnej párty sa zabávalo 50-100 ľudí, a polícia ešte v sobotu vyjadrila obavy, že bilancia požiaru by mohla stúpnuť až na 40 mŕtvych.

 

Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj dôsledkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies