Pri ostreľovaní neďaleko ukrajinského mesta Kupiansk zahynuli dvaja ľudia

NETKY.SK • 26 August 2023, 15:30 • 2 min
Pri ostreľovaní neďaleko ukrajinského mesta Kupiansk zahynuli dvaja ľudia

KYJEV - Dvaja ľudia zahynuli a jedna osoba utrpela zranenia pri ruskom ostreľovaní obce pri meste Kupiansk v Charkovskej oblasti, oznámil v sobotu tamojší gubernátor Oleh Synehubov.

slovakia

left justify in out

"Podľa predbežných informácií od zdravotníckeho personálu zahynuli v obci Podoly v dôsledku ostreľovania dvaja ľudia, jeden ďalší bol ranený... Nepriateľ zasiahol civilný cieľ - kaviareň, v ktorej miestni obyvatelia trávili deň," uviedol Synehubov na sociálnej sieti. Úrady v Kupiansku ležiacom asi šesť kilometrov od frontovej línie, vyzvali začiatkom augusta zraniteľných obyvateľov žijúcich v meste a jeho okolí, aby sa evakuovali vzhľadom na stupňujúce sa ruské útoky.

 

Ruská armáda pritom nedávno uviedla, že sa jej darí postupovať v tejto oblasti, ktorú vlani dobyli späť Ukrajinci a teraz v nej prichádza k novým útokom. Podľa ukrajinských úradov si v inej obci neďaleko Kupianska jednu obeť vyžiadalo ruské ostreľovanie aj vo štvrtok. Kyjev spustil v júni svoju dlho očakávanú protiofenzívu, no uznal, že vedie tvrdé boje a má ťažkosti prebojovať sa cez silne opevnené ruské pozície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Správy - Pravda (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies