Pri obnove Šrobárovej ulice v Trnave našli ľudské kosti

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:57 • 2 min
Pri obnove Šrobárovej ulice v Trnave našli ľudské kosti

TRNAVA – Ľudské kosti odkryli stroje počas rekonštrukcie Šrobárovej ulice v Trnave. Nachádzali sa len pár desiatok centimetrov pod povrchom cesty. Nálezu sa ujala Zuzana Poláková z Archeologického ústavu SAV v Nitre, ktorá na stavbe vykonáva záchranný archeologický výskum.

slovakia

left justify in out

Poláková podľa stavu kostí usudzuje, že pochádzajú z novoveku, bude však nutné ich skúmanie, ako aj ďalšie skúmanie miesta nálezu. Archeologička pripúšťa, že nález môže súvisieť s krížom, ktorý sa v týchto miestach pred stáročiami nachádzal. Krajský pamiatkový úrad v Trnave v rozhodnutí o  vykonaní záchranného pamiatkového výskumu upozorňuje skôr na možný nález pozostatkov architektúr renesančného barbakanu v časti od Štefánikovej ulice.

Mesto Trnava začalo s obnovou Šrobárovej ulice 1. marca, práce majú podľa zmluvy trvať približne tri mesiace. Dodávateľom stavby je spoločnosť Cesty Nitra, kompletná rekonštrukcia ulice bude stáť 640-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies