Pri nehode autobusu v Indii zahynulo najmenej 36 ľudí: Na mieste následne vypuklo násilie

NETKY.SK • 30 Január 2018, 07:06 • 2 min
Pri nehode autobusu v Indii zahynulo najmenej 36 ľudí: Na mieste následne vypuklo násilie

NAÍ DILLÍ - Najmenej 36 ľudí zahynulo po tom, ako sa v štáte Západné Bengálsko ležiacom na severovýchode Indie zrútil do rieky autobus.

slovakia

left justify in out

Nehoda následne vyústila do násilností. Tamojší obyvatelia totiž zaútočili na policajtov, ktorých obvinili z toho, že na miesto dorazili neskoro.

 

Nešťastie sa stalo v okrese Muršidábád. Na mieste sa krátko po nehode zhromaždil dav rozhnevaných ľudí, ktorí na prichádzajúcich policajtov hádzali kamene a podľa miestnych médií údajne aj zapálili dve policajné dodávky. Policajti ich následne rozohnali slzotvorným plynom.

 

Indické médiá informovali, že pri potýčkach utrpeli zranenia dvaja hasiči a policajt. Polícia však tieto správy nepotvrdila.

"Telá z autobusu vytiahli (...) v pondelok večer. Medzi obeťami bolo deväť žien a tri deti," povedal predstaviteľ tamojšej polície. Podľa miestnych médií vytiahli autobus z rieky zhruba za osem hodín s pomocou hydraulických žeriavov.

 

V autobuse sa viezlo vyše 50 ľudí, z ktorých 12 nehodu prežilo. Niekoľko pasažierov je však stále nezvestných a na mieste pokračujú záchranné práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies