Pri nehode autobusov v Nepáli zahynulo desať ľudí, ďalších 12 je v kritickom stave

NETKY.SK • 1 November 2014, 08:41 • 2 min
Pri nehode autobusov v Nepáli zahynulo desať ľudí, ďalších 12 je v kritickom stave

KÁTHMANDU - Desať ľudí zahynulo a ďalších 30 utrpelo dnes zranenia pri zrážke dvoch diaľkových autobusov, ku ktorej došlo na jednej z najfrekventovanejších rýchlostných ciest Nepálu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii autobusov došlo dnes ráno pred svitaním na ceste spájajúcej východ krajiny so západom, približne 120 kilometrov od nepálskej metropoly Káthmandu. Z 30 cestujúcich, ktorí pri nehode utrpeli zranenia, je 12 v kritickom stave. 
      

Podľa polície, ktorá nehodu vyšetruje, jeden z vodičov v dôsledku neprimeranej rýchlosti nezvládol riadenie vozidla a prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim autobusom. Vinník nehody  následne z miesta činu ušiel.
      

Jednou z hlavných príčin častých dopravných nehôd v hornatom Nepále je nevyhovujúci stav ciest a zlý technický stav motorových vozidiel. V októbri zahynulo v Nepále pri nehode autobusu 14 ľudí vrátane dvoch izraelských turistov, keď ich vozidlo zišlo z úzkej horskej cesty a zrútilo sa do 250 metrov hlbokej rokliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies