Pri nálete ruských lietadiel na povstalecké územie v Sýrii zahynulo 13 ľudí

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 10:15 • 2 min
Pri nálete ruských lietadiel na povstalecké územie v Sýrii zahynulo 13 ľudí

DAMASK - Najmenej 13 obetí na životoch si v nedeľu vyžiadali nálety, ktoré podniklo ruské letectvo na severozápade Sýrie ovládanom protivládnymi povstalcami.

slovakia

left justify in out

Najmenej 13 obetí na životoch si v nedeľu vyžiadali nálety, ktoré podniklo ruské letectvo na severozápade Sýrie ovládanom protivládnymi povstalcami. Ako informovala agentúra AFP, ide o najtragickejšiu bilanciu náletov v Sýrii za tento rok. Medzi obeťami je najmenej deväť civilistov vrátane dvoch detí. Väčšina zahynula na trhu s ovocím a zeleninou v meste Džisr aš-Šugúr v provincii Idlib, spresnil Rámí Abdal Rahmán, ktorý vedie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

Ruské jednotky, ktoré podporujú režim prezidenta Bašára Asada, náletom reagovali na útoky dronov vypustených povstalcami, pri ktorých počas uplynulého týždňa zahynuli štyria civilisti vrátane dvoch detí, dodalo SOHR. Sýrske ministerstvo obrany v nedeľu večer uviedlo, že jeho ozbrojené sily "spolupracovali" s ruským letectvom v rámci odvety za útoky z posledných dní, pri ktorých zahynuli civilisti v provinciách Hamá a Lázikíja. Operácia bola zameraná na "pozície teroristov" v provincii Idlib, pričom boli zabité desiatky ľudí a zničené sklady zbraní a bezpilotné lietadlá, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva, ktoré priniesla oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies