Pri leteckom útoku v Paistane údajne zahynulo 23 militantov

NETKY.SK • 27 December 2014, 08:51 • 2 min
Pri leteckom útoku v Paistane údajne zahynulo 23 militantov

PEŠÁVAR - Najmenej 23 militantov údajne zahynulo pri útokoch pakistanských vzdušných síl v nepokojnej kmeňovej oblasti Severný Vaziristan, ležiacej na severozápade Pakistanu. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie pakistanských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia pakistanskej armády k útokom došlo v piatok večer v okrese Datta Chél a bol pri nich zničený systém podzemných tunelov, ako aj veľký podzemný sklad zbraní a munície. Vedenie pakistanskej armády tvrdí, že od 15. júna, keď sa začala operácia vo Vaziristane, zlikvidovalo asi 1200 islamistických povstalcov. Novinári majú do oblasti, kde prebieha bezpečnostná operácia, zakázaný vstup - výnimkou sú prípady, keď sa pohybujú v sprievode vojakov pakistanskej armády. Väčšina tam žijúcich civilistov na pokyn úradov opustila svoje domovy až do času, kým sa operácia proti fundamentalistickým povstalcom neskončí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies