Pri hádke v McDonald's vo Filipínach postrelili cudzincov, Nemca zabili

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:59 • 2 min
Pri hádke v McDonald's vo Filipínach postrelili cudzincov, Nemca zabili

MANILA - Útočníci dnes smrteľne postrelili Nemca a zranili Francúza a Inda v reštaurácii na Filipínach. Podľa polície išlo o náhodnú násilnú smrť, napísala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K streľbe došlo pred svitaním v reštaurácii McDonald's po vášnivej hádke medzi dvoma neidentifikovanými Filipíncami a 32-ročným Indom Četenom Saparaiyom a jeho 31-ročným francúzskym priateľom Julian Millardom, oznámila polícia v meste Talisay.

 

Obaja cudzinci žijú na Filipínach a sú ženatí s Filipínkami. Millardova manželka bola s nimi a započula, ako Filipínci zosmiešňujú Saparaiyu, čo spustilo hádku. Podľa polície sa Filipínci vrátili do reštaurácie s ďalšími mužmi, ktorí boli ozbrojení a spustili paľbu. Nemca Henryho Haffnera (31) postrelili pred reštauráciou a v nemocnici zomrel. Ďalší dvaja spomínaní cudzinci utrpeli zranenia.

 

Podozriví ušli a polícia zverejnila ich podobu zo záberov bezpečnostných kamier, aby obyvatelia pomohli páchateľov chytiť. Filipíny patria ku krajinám s najvyšším počtom vrážd v juhovýchodnej Ázii, čo ešte zhoršuje značné rozšírenie strelných zbraní medzi ľuďmi. Vláda sa stavia proti úplnému zákazu strelných zbraní, ale žiada ich prísnejšiu kontrolu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies