Pri explózii na Mali zahynuli štyria mierotvorcovia OSN

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 08:06 • 2 min
Pri explózii na Mali zahynuli štyria mierotvorcovia OSN

DAKAR - Štyria príslušníci mierovej misie OSN v Mali zahynuli pri explózii bomby, ktorá zasiahla ich vozidlo v regióne Mopti v strednej časti tejto africkej krajiny.

slovakia

left justify in out

Šéf mierovej misie OSN v Mali Mahamat Saleh Annadif uviedol, že útok na mierotvorcov sa odohral na ceste medzi obcou Boni a mestom Douentza. Štyria ďalších príslušníci mierového zboru utrpeli vážne zranenia a následne boli hospitalizovaní.

 

Generálny tajomník OSN António Guterres útok ostro odsúdil a zdôraznil, že útoky zamerané proti mierovým silám OSN môžu byť na základe medzinárodného práva vojnovými zločinmi. Obeťami sú podľa neho ich príslušníci z Bangladéša.

 

Annadif ďalej informoval, že v regióne Ségou podobným spôsobom zahynulo šesť tamojších vojakov. Dodal, že misia OSN v Mali v súčasnosti v strednej časti krajiny posilňuje svoj bezpečnostný systém.

 

Misia OSN v Mali, ktorú tvorí vyše 11-tisíc vojakov a policajtov, má za úlohu stabilizovať túto nepokojnú západoafrickú krajinu.

 

Vzhľadom na prítomnosť početných militantných skupín najmä na severe Mali patrí táto misia medzi najnebezpečnejšie na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies