Pri belgickom pobreží sa zrazila nákladná loď s tankerom, posádku sa podarilo zachrániť

NETKY.SK • 6 Október 2015, 10:10 • 2 min
Pri belgickom pobreží sa zrazila nákladná loď s tankerom, posádku sa podarilo zachrániť

BRUSEL - Holandská nákladná loď sa potopila dnes ráno po kolízii s palivovým tankerom neďaleko belgického pobrežia. Jedenástich členov jej posádky sa však podarilo zachrániť, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala neďaleko belgického prístavu Zeebrugge, cez ktorý - na svojej ceste do hlavných európskych prístavov, akými sú Rotterdam či Antverpy - sa preplavuje mnoho nákladných lodí. Guvernér provincie Západné Flámsko Carl Decaluwé uviedol, že do záchrannej akcie sa zapojila približne dvadsiatka lodí, keďže berúc do úvahy hodinu a teplotu, pri akých k nehode došlo, bolo na záchranu pasažierov len veľmi málo času.

 

AP spresnila, že k nehode prišlo približne o 04.00 h ráno a teplota vzduchu v tom čase dosahovala menej ako desať stupňov Celzia.

Správy o škodách na životnom prostredí nie sú známe. Tanker však po kolízii zakotvil v Zeebrugge, aby bolo možné rozsah škôd ľahšie posúdiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies