Prezídium SDKÚ schválilo Etický kódex správania

NETKY.SK • 29 Január 2015, 10:13 • 2 min
Prezídium SDKÚ schválilo Etický kódex správania

BRATISLAVA – SDKÚ-DS bude mať Etický kódex správania sa člena strany. Prezídium SDKÚ-DS schválilo Etický kódex, ktorý vypracoval europoslanec Ivan Štefanec.

slovakia

left justify in out

O tomto kódexe bude rokovať ústredná rada strany, ktorá by mala rokovať vo februári. "Týmto dokumentom sa ako strana budeme snažiť podporiť skvalitnenie spoločenského prostredia na Slovensku a zvýšenia dôvery v politiku ako vec verejnú a rovnako tak aj reputáciu politikov ako vykonávateľov verejnej služby," uviedol dnes predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

 

Etický kódex v takmer dvadsiatich bodoch upravuje správanie sa a verejné pôsobenie členov SDKÚ-DS. "Je to sumár etických noriem, ktoré určujú rámec najmä slušného vystupovania člena na verejnosti," povedal Frešo. Patrí sem napríklad zastávanie verejnej funkcie a jej nezneužívania na osobný prospech, presadzovanie transparentných súťaží a podobne. Jeho porušenie môže byť aj jedným z dôvodov na vylúčenie člena zo strany. 

 

Prezídium SDKÚ-DS zároveň vytvorilo desiatu odbornú sekciu pre lepší život strednej vrstvy, a to Sekciu kultúry. Do pozície predsedu tejto sekcie zvolilo riaditeľa nitrianskeho divadla Andreja Bagara – Jána Grešša. „Po zdravotníckej sekcii vznikla ďalšia sekcia, na čele ktorej bude významný odborník z tejto oblasti, Ján Greššo. Aj tento krok je jasným signálom, že SDKÚ-DS má vo svojich radoch odborníkov a v profesionálnych kruhoch rešpektované osobnosti,“ povedal Frešo. 

 

Ján Greššo je slovenský herec a riaditeľ divadla Andreja Bagara v Nitre. Do funkcie riaditeľa nitrianskeho divadla nastúpil v decembri 2001.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies