Dnešný rokovací deň odštartovali novely zákonov z dielne rezortu financií

NETKY.SK • 2 November 2021, 09:44 • 2 min
Dnešný rokovací deň odštartovali novely zákonov z dielne rezortu financií

BRATISLAVA - Dnešná 48. schôdza Národnej rady sa začala napríklad návrhom zákona o bankách či finančnej správe.

slovakia

left justify in out

Návrhom zákona o bankách sa má transponovať smernica EÚ a harmonizovať právny rámec krytých dlhopisov, ktoré musia spĺňať určité štrukturálne požiadavky. V prípade zákona o finančnej správe dochádza najmä k úprave služobného pomeru príslušníkov finančnej správy a tiež rozšíreniu kompetencií v konkrétne špecifikovaných oblastiach.

 

img

 

Možno vás zaujme: Vláda odsúhlasila reformu národných parkov

 

Z bodov rezortu financií majú poslanci v utorok prerokovať ešte napríklad novelu ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Právna norma sa týka aj zavedenia limitu verejných výdavkov. Rokovanie o návrhu zákona však poznačili nezhody medzi koaličnými partnermi. SaS chce, aby jeho súčasťou bola aj daňová brzda.

 

img

 

Prečítajte si: Strana SaS navrhuje takýto kompromis v súvislosti s rozpočtovou zodpovednosťou

 

Minister hospodárstva Richard Sulík trvá na prijatí daňovej brzdy. Inak jeho strana v parlamente nepodporí schválenie novely ústavného zákona o dlhovej brzde. V otázke presadzovania daňovej brzdy podľa neho nejde ani tak o nedôveru voči Igorovi Matovičovi, ako o nedôveru voči nasledujúcim vládam.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies