Cristiano Ronaldo možno v lete odíde z Juventusu do Manchestru United, problémom sú zrejme financie

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 15:30 • 2 min
Cristiano Ronaldo možno v lete odíde z Juventusu do Manchestru United, problémom sú zrejme financie

Nie darmo sa hovorí, že na prvú lásku sa nikdy nezabúda. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo sa možno po dvanástich rokoch vráti do klubu, v ktorom prerazil do svetového futbalu. Reč je o klube Manchester United.

slovakia

left justify in out

Cristiano Ronaldo, aktuálne 36-ročný rodák z Funchalu na Madeire, síce seniorskú kariéru začal v portugalskom Sportingu Lisabon, ale až po prestupe do Anglicka v lete 2003 sa vo veku 18 rokov dostal na futbalové výslnie, na ktorom žiari doteraz.

 

img


Momentálne pôsobí v talianskom klube Juventus Turín, do ktorého prišiel v lete 2018 po deviatich rokoch v španielskom Reale Madrid. Taliansky denník Gazzetta dello Sport informoval, že portugalský futbalový virtuóz je v Juventuse nespokojný, a už v lete 2021 by mohol z klubu odísť napriek zmluve do konca sezóny 2021/2022.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bude mať pandémia na svedomí ďalšiu futbalovú obeť? Tradičný klub stojí pred krachom!

Problémom sú možno financie. Pričom zrejme  ani tak nejde o výšku odstupného 30 miliónov eur, ako o samotný plat Cristiana Ronalda. Ročný príjem tohto portugalského útočníka je aktuálne 31 miliónov eur, no vedenie Manchestru United je ochotné platiť nanajvýš polovicu tejto sumy, nakoľko Taliansky klub zápasí s finančnými ťažkosťami v dôsledku pandémie koronavírusov.  Ronaldo však údajne nechce ísť pod 20 miliónov eur ročne.  Okrem toho je takmer isté, že Juventuse nezvládne víťazstvo v Serii A po prvýkrát za posledných desať rokov.

 

Cristiano Ronaldo pôsobil v Manchestri United v rokoch 2003 až 2009, potom strávil deväť sezón v Reale Madrid a teraz je tretí rok v Juventuse. Červení diabli s ním v zostave trikrát vyhrali Premier League, raz Ligu majstrov a raz MS klubov. V Reale sa dvakrát stal šampiónom Španielska, a až štyrikrát triumfoval v LM. V Juventuse má na konte zatiaľ iba dva talianske tituly. S reprezentáciou Portugalska sa stal majstrom Európy na šampionáte v roku 2016 vo Francúzsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona