Prezidentský kandidát Osuský dnes odovzdal kandidačnú listinu

NETKY.SK • 30 December 2013, 17:32 • 2 min
Prezidentský kandidát Osuský dnes odovzdal kandidačnú listinu

BRATISLAVA - Prvé kolo budúcoročných prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca, ak by z neho nevzišiel víťaz, o post prezidenta zabojujú dvaja kandidáti s najväčším počtom hlasov v druhom kole 29. marca.

slovakia

left justify in out

Volebný tím kandidáta na prezidenta Petra Osuského dnes v kancelárii Národnej rady SR odovzdal oficiálnu kandidačnú listinu pre prezidentské voľby 2014. Petra Osuského ako prezidentského kandidáta do volieb navrhla strana Sloboda a Solidarita (SaS). Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

„Podaním kandidatúry som zavŕšil prvú etapu, počas ktorej som s priateľmi prešiel celé Slovensko. Stretli sme tisíce ľudí, hovorili sme s nimi a cítim zodpovednosť za splnenie očakávaní tých, ktorí mi veria. Za každým jedným podpisom bol osobný kontakt,“ povedal prezidentský kandidát Peter Osuský. Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka je Osuský človekom, ktorý je svojím životným príbehom, zrelými a pevnými postojmi dobrou ponukou pre voličov. "Môžem zodpovedne povedať, že je to dobrý kandidát nielen pre liberálnych voličov, ale aj pre všetkých, ktorí chcú v osobe prezidenta vidieť stelesnenie spravodlivosti, dôstojnosti a politického rozhľadu,“ dodal Sulík. 

Prvé kolo budúcoročných prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov voličov, prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 29. marca. V ňom budú o prezidentské kreslo bojovať dvaja kandidáti, ktorí získajú najväčší počet platných hlasov. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásil súčasný premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico, poslanec NR SR Radoslav Procházka, podnikateľ Andrej Kiska, herec Milan Kňažko, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd a SDKÚ-DS. Kandidátom Strany maďarskej komunity do prezidentských volieb je Gyula Bárdos. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a 75-ročný vedec Milan Melník. Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, avizoval, že sa tiež bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. O post prezidenta chce zabojovať známy kardiochirurg Viliam Fischer. Stanislava Martinčka nominovala vo februári na kandidatúru na post prezidenta SR Koalícia občanov Slovenska. Občianska iniciatíva začala koncom decembra zbierať podpisy na podporu kandidatúry poslankyne NR SR za OĽaNO Heleny Mezenskej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies