Prezidentova návšteva Mandelu bola odporná, tvrdí exmanželka

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 07:19 • 2 min
Prezidentova návšteva Mandelu bola odporná, tvrdí exmanželka

LONDÝN - Exmanželka bývalého juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu v nedeľu tvrdo slovne zaútočila na súčasného lídra krajiny Jacoba Zumu.

slovakia

left justify in out

Mandelovej bývalej žene sa tak vyjadrila v súvislosti s aprílovou návštevou u exprezidenta doma krátko po jeho návrate z nemocnice. Zábery z tejto všeobecne kritizovanej návštevy obehli svet a legendárny bojovník proti apartheidu bol na nich zachytený vo veľmi chabom stave, sediac nehybne v kresle. Zuma, ktorý sa za svoje konanie dostal pod paľbu ostrej kritiky, však vtedy stav symbolu boja za ľudské práva opísal ako "čulý".

"Úprimne, ani nedokážem vyjadriť, aká veľká rana to bola pre našu rodinu. Bola to najbezcitnejšia vec, aká sa dá urobiť, skompromitovalo to rodinu a jeho dôstojnosť, nikdy sa to nemalo stať," povedala Winnie Madikizelová-Mandelová, ktorej exmanžel sa stále nachádza na oddelení intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Pretórii. Hospitalizovali ho pred troma týždňami dňami pre pľúcnu infekciu, pričom stav 94-ročného symbolu boja za ľudské práva má v posledných dňoch striedavú tendenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies