PREZIDENTKA: Kroky vo výnimočnej situácii sa dajú robiť spôsobom, ktorý nerozbíja vládnu koalíciu

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 17:21 • 2 min
PREZIDENTKA: Kroky vo výnimočnej situácii sa dajú robiť spôsobom, ktorý nerozbíja vládnu koalíciu

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s riaditeľkou Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzanou Baťovo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zuzana Baťová konštatuje, že očkovanie neregistrovanou a nepreverenou vakcínou považuje za veľmi rizikové. "Doposiaľ stále nebola tomuto ústavu, ktorý je najvyšším garantom kontroly liečiv, doručená výrobná dokumentácia nevyhnutná na oboznámenie sa s kvalitou a bezpečnosťou vakcíny," tvrdí hlava štátu.

 

Pripomína, že ide o výnimočnú situáciu a v histórii inštitúcie ide o precedens. Čaputová je za záchranu  životov všetkými dostupnými a bezpečnými vakcínami, no aj za korektný prístup k ľuďom, politickým partnerom a partnerom v medzinárodných spoločenstvách.

 

Stretla som sa dnes s riaditeľkou Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzanou Baťovou, ktorá opätovne skonštatovala, že...

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Utorok 2. marca 2021

 

"Budem rešpektovať rozhodnutie ľudí, ktorí sa vakcínou Sputnik V dajú dobrovoľne zaočkovať, ale k jej masívnemu použitiu vyzývať nemôžem, keďže vakcína neprešla riadnym a medzinárodne vyžadovaným procesom, ktorý by garantoval jej bezpečnosť," necháva sa počuť na sociálnych sieťach.

 

Súvisiaci článok: Tajomné lietadlo, o ktorom média informovali, na Slovensko priviezlo vakcíny Sputnik V

 

"Stali sme sa len druhou krajinou EÚ, ktorá udelila použitiu vakcíny Sputnik V výnimku. Tento krok nie je prejavom odvahy, či dôkazom diplomatického úspechu, je to skôr rezignácia na pravidlá, ktorými sa aj v medicínskych otázkach riadime, a ktoré garantujú najvyššie štandardy bezpečnosti pre ľudí," pokračuje Zuzana Čaputová k téme vakcín, ktoré včera podvečer priletili z Ruska na letisko v Košiciach. 

 

 

"Samozrejme, záchrana životov je nad akékoľvek politické spory a argumenty. Ale aj kroky vo výnimočnej situácii sa dajú robiť spôsobom, ktorý nerozbíja vládnu koalíciu, neponižuje názorových oponentov, nespochybňuje dôveru ľudí v očkovanie a nevnáša do spoločnosti ďalší konflikt. V situácii, keď tak naliehavo potrebujeme zmier a riešenie stovky mŕtvych každý deň," zakončila prezidentka na záver statusu, čím naráža na žabomyšie vojny koaličných partnerov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies