Prezidentka Čaputová včera udelila generálske hviezdy pre piatich profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR

NETKY.SK • 25 Október 2023, 10:45 • 2 min
Prezidentka Čaputová včera udelila generálske hviezdy pre piatich profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR

BRATISLAVA - Piati profesionálni vojaci Ozbrojených síl si dnes v Grasalkovičovom paláci v Bratislave prevzali z rúk prezidentky SR a hlavnej veliteľky Ozbrojených síl SR Zuzany Čaputovej dekréty o vymenovaní a povýšení.

slovakia

left justify in out

V súlade s plánom vnútorného členenia a zabezpečenia OS SR boli za účasti ministra obrany SR Martina Sklenára a náčelníka Generálneho štábu OS SR gen. Daniela Zmeka vymenovaní do prvej generálskej hodnosti brigádny generál plukovník gšt. Martin Kuterka a plukovníčka Beáta Hanušniaková. V prípade bývalej plukovníčky ide historicky vôbec o prvú ženu v slovenských ozbrojených silách, ktorá bola vymenovaná do generálskej hodnosti.

Do vojenskej hodnosti generálmajor bol povýšený brigádny generál Martin Stoklasa (náčelník štábu pre operácie GŠ OS SR), brigádny generál Ladislav Dovhun (náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR) a brigádny generál Tibor Králik (veliteľ mnohonárodnej divízie NATO v Maďarsku).

„Pri tejto slávnostnej príležitosti opäť musím zdôrazniť, že sme nesmierne hrdí na naše ozbrojené sily. Generálske hviezdy, ktoré pribudli na výložkách profesionálnych vojakov, predstavujú ocenenie ich zásluh pri budovaní a rozvoji Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Ceníme si, čo novovymenovaní generálmajori a brigádni generáli pre našu vlasť urobili a želáme im mnoho odhodlania a energie pri plnení ďalších úloh pri zaisťovaní bezpečnosti našej krajiny, ale aj členských krajín NATO,“ uviedol minister obrany Martin Sklenár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MO SR, Foto: Zuzana Čaputová / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies