F1: Takmer sa znova zrazili! Hamilton zdolal Verstappena a vyhral VC Brazílie

NETKY.SK • 15 November 2021, 10:09 • 2 min
F1: Takmer sa znova zrazili! Hamilton zdolal Verstappena a vyhral VC Brazílie

São Paulo – Ďalšie preteky, ďalšia dráma! Od pokuty cez diskvalifikácie až po tvrdé súboje na trati! Podujatie v brazílskom Sao Paule prinieslo jedny z najlepších pretekov sezóny, ktoré nakoniec vyhral fenomenálnym výkonom Lewis Hamilton.

slovakia

left justify in out

Najlepšie preteky Hamiltonovej kariéry? 

 Neskutočné, čo zase ten Hamilton dokázal. Asi takto by sa dala opísať VC Brazílie, počas ktorej sme si až do konca pretekov nevedeli predstaviť, čo nás vlastne čaká.

 

Už počas piatkovej kvalifikácie prišla prvá dráma, pretože zadné krídlo Lewisa Hamiltona bolo ilegálne a kvôli práve tomuto bol víťaz kvalifikácie Lewis Hamilton diskvalifikovaný. Verstappen bol až príliš zvedavý a po konci kvalifikácie skontroloval toto zadné krídlo, za čo bol nakoniec potrestaný pokutou 50 tisíc eur.

 

 

Do sobotňajších šprintových pretekov tak odštartoval z pole position práve Max Verstappen, ktorého už v nájazde do prvej zákruty predbehol Valtteri Bottas. Bottas napokon vyhral šprintové preteky a ukradol Maxovi 1 možno rozhodujúci majstrovský bod. Verstappen obsadil 2. miesto a získal 2 majstrovské body. Tretie miesto obsadil prekvapivo pilot Ferrari Carlos Sainz, ktorý vyťažil maximum zo svojho dokonalého štartu.

 

 

Z posledného miesta štartoval Lewis Hamilton a už v sobotu predviedol fantastický výkon, za 24. kôl si dokázal polepšiť o 15 pozícií a obsadil fenomenálne 5. miesto. To znamenalo, že vďaka 5-miestnej penalizácii odštaroval do pretekov z 10. miesta.

 

Štart VC Brazílie zvládol najlepšie Verstappen, ktorý vrátil Bottasovi sobotňajšie predbehnutie a už po prvých zákrutách viedol VC Brazílie. Bottas mal veľmi zlé prvé kolo a dokonca sa pred neho dostal aj Verstappenov kolega Checo Peréz

 

Lenže štartovým poľom sa neuveriteľne rýchlo prepracovával Lewis Hamilton a už po úvodných kolách figuroval na 3. mieste a začal stíhať oba Red Bully

 

Hamilton si poriadne zasúperil s Perézom, ktorý sa nechcel len tak nechať predbehnúť a v jednom momente mu dokonca vrátil predbiehací manéver. Bohužiaľ pre Peréza bol Hamilton až príliš rýchly. 

 

Hamilton začal dobiehať Verstappena a v druhej polovici sme sa dočkali hviezdneho súboja o prvé miesto. Prvý útok Hamiltona dokázal Max veľmi tvrdým spôsobom ubrániť a nervozita sa začala stupňovať. Hamilton mal jednoznačne najrýchlejšie auto, ale zároveň vieme, že Max rozhodne nepredá svoju kožu lacno. 

 

 

Hamilton si pripravil svoj druhý útok priam perfektne a v nájazde do 4. zákruty sa dokázal dostať pred Verstappena, a teda dostať sa do čela pretekov. Hamiltona už nikdy nechytil a nakoniec dominantne vyhral VC Brazílie. Ešte dôležitejšie je, že dokázal stiahnuť náskok Verstappena na 14 bodov pred VC Kataru.

 

 

Klasifikácia po VC Brazílie:

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies