Prezidenti V4 sa stretnú na Štrbskom Plese: Chcú sa zaoberať otázkou sociálnej politiky

NETKY.SK • 11 Október 2018, 08:54 • 2 min
Prezidenti V4 sa stretnú na Štrbskom Plese: Chcú sa zaoberať otázkou sociálnej politiky

ŠTRBSKÉ PLESO - V dňoch 11. -12. 10. sa na Štrbskom Plese stretnú prezidenti krajín Vyšehradskej štvorky.

slovakia

left justify in out

Martin Lipták z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta SR informoval, že hlavy štátov Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska budú diskutovať o situácii v Európe, nástupe moderných technológií a ich vplyve na našu spoločnosť, ekonomiku a osobitne na pracovné miesta. "Hovoriť budú tiež o potrebe dobrej a správne cielenej sociálnej politiky a tiež o otázkach starnutia populácie či o riešení problémov rómskej komunity," uviedol Lipták.

 

img

Hlavy štátov Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska

Zdroj: TASR

 

Slovensko predsedá V4 a jednou z tém budú aj aktuálne výzvy v Európe, ktorým prezidenti venujú prvé plenárne zasadnutie vo štvrtok predpoludním. Následne ich čaká slávnostný obed a ďalšie rokovanie na tému Zodpovedná sociálna politika – cesta k ekonomickej stabilite sociálne vylúčených – zraniteľných skupín. "V prípade priaznivého počasia čaká na prezidentov aj prelet helikoptérou ponad Vysoké Tatry. V prípade zlých poveternostných podmienok to bude návšteva skanzenu v Pribyline," doplnil Lipták.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Druhý deň samitu v piatok 12. októbra sa budú poľský prezident Andrzej Duda, česká hlava štátu Miloš Zeman, maďarský prezident János Áder a slovenský prezident Andrej Kiska venovať technologickému pokroku ako výzve pre zamestnanosť a životnú úroveň v krajinách V4. Výstupy rokovaní budú následne všetci štyria spoločne prezentovať na tlačovej konferencii pred novinármi.

 

Naposledy sa prezidenti V4 stretli na spoločnom samite pred rokom v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies