Prezident Porošenko vymenoval nového gubernátora Doneckej oblasti

NETKY.SK • 11 Október 2014, 06:44 • 2 min
Prezident Porošenko vymenoval nového gubernátora Doneckej oblasti

KYJEV/DONECK - Ukrajinský prezident Petro Porošenko predstavil dnes počas pracovnej cesty v Doneckej oblasti novovymenovaného gubernátora regiónu, armádneho generála Oleksandra Kichtenka, ktorý je bývalým veliteľom jednotiek ukrajinského ministerstva vnútra. Informovala o tom tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na tlačovú službu hlavy štátu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Porošenko podľa vlastných slov stanovil gubernátorovi a generálovi v jednej osobe dve prioritné úlohy, obnovenie mieru a poriadku v oblasti. Kichtenko nahradil vo funkcii vplyvného podnikateľa Serhija Tarutu, ktorý zastával post šéfa administratívy Doneckej oblasti od marca. Práve na území Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny sú hlavné centrá odporu proruských separatistov voči súčasnému vedeniu v Kyjeve.

     

Z Donecka prichádzajú aj dnes v skorých večerných hodinách správy o pokračujúcej streľbe a výbuchoch. V metropole Doneckej oblasti, v ktorej pretrváva napätá situácia, prišli dnes o život dvaja nezúčastnení civilisti, informovala tlačová služba tamojšej administratívy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies