Prezident nemá podľa Fica možnosť odmietnuť kandidátov na sudcov ÚS

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 14:39 • 2 min
Prezident nemá podľa Fica možnosť odmietnuť kandidátov na sudcov ÚS

BRATISLAVA - Prezident SR nemá podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) právomoc odmietnuť kandidátov na sudcov Ústavného súdu.

slovakia

left justify in out

"Nedomnievam sa, že by v tomto okamihu mal prezident právo odmietnuť kandidáta. Má dnes presne podľa Ústavy zvolených šiestich kandidátov, z ktorých má vybrať troch. My si počkáme na rozhodnutie prezidenta," povedal v dnešnej relácii RTVS Sobotné dialógy.
      

Na hypotetické otázky, čo by sa mohlo diať, pokiaľ by hlava štátu kandidátov na ústavných sudcov odmietla, Fico reagovať nechcel. "Ako cez túto rieku prejdeme, vám poviem vtedy, keď pred túto rieku prídeme. To je hypotetická otázka, mne záleží na dobrej spolupráci s prezidentom," skonštatoval premiér.
      

Poukázal na to, že parlament dodržal pri voľbe kandidátov Ústavu SR. "Ak bude chcieť prezident postupovať striktne podľa Ústavy, z týchto šiestich by mal vybrať troch sudcov, ktorí budú sudcami ÚS SR, to je všetko, čo v tomto okamihu môžem povedať," doplnil Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies