Prezident Komorowski prijal demisiu Tuskovej vlády

NETKY.SK • 11 September 2014, 15:41 • 2 min
Prezident Komorowski prijal demisiu Tuskovej vlády

VARŠAVA - Poľský prezident Bronislaw Komorowski prijal dnes demisiu vlády odstupujúceho premiéra Donalda Tuska. Oznámila to agentúra AP, podľa ktorej sa tým končí sedemročné obdobie bezprecedentnej politickej stability v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Tusk podal demisiu v utorok po tom, ako ho predtým zvolili za nového predsedu Európskej rady; stane sa tak jedným z hlavných predstaviteľov EÚ. Pri príležitosti odchodu Tuska a jeho kabinetu sa v prezidentskom paláci vo Varšave konala slávnosť.
     

Tuska v premiérskom kresle nahradí Ewa Kopaczová, 57-ročná predsedníčka parlamentu a bývalá ministerka zdravotníctva, ktorá je členkou Tuskovej strany Občianska platforma (OP). Zatiaľ nie je jasné, či kľúčoví ministri zotrvajú vo vláde novej premiérky.
     

Kopaczová má dva týždne na vytvorenie nového kabinetu, ktorý následne bude musieť prejsť v parlamente hlasovaním o dôvere. Tusk, ktorý bol poľským premiérom od roku 2007, nastúpi do funkcie predsedu Európskej rady 1. decembra a nahradí v nej Hermana Van Rompuya.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies