Hrdina košického maratónu! Policajt prebehol cieľovou rovinkou so zranenou bežkyňou na chrbte

NETKY.SK • 5 Október 2021, 13:08 • 2 min
Hrdina košického maratónu! Policajt prebehol cieľovou rovinkou so zranenou bežkyňou na chrbte

KOŠICE – Policajt pred svojím umiestnením uprednostnil splnenie sna športovkyne, ktorá by pre silný kŕč v nohe nedobehla do cieľa.

slovakia

left justify in out

Na tohtoročnom ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach zahviezdil košický policajt krajského riaditeľstva Lukáš Horák. Približne 300 m pred cieľom zbadal bežkyňu, ktorá dostala do nohy silný kŕč, pre ktorý by nedokázala dôjsť do vysnívaného cieľa. Ochranca zákona nezaváhal ani sekundu a športovkyni pomohol ukončiť maratón. Na ramene s ňou prebehol cieľovou rovinkou. 

 

img

 

„Neodniesol si síce medailu za športový výkon, no je morálnym víťazom. Som nesmierne hrdý, že nositeľom tohto titulu je práve náš kolega. Policajt z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach uprednostnil na Košickom maratóne mieru pomoc zranenej bežkyni pred svojím vlastným umiestnením a lepším výsledkom,“ uviedol na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec. 

 

 

Šéf rezortu vnútra vyjadril obrovský rešpekt policajtovi so štartovacím číslom 3 438.  Za svoj čin si vyslúžil veľký obdiv verejnosti.

 

„Aj tento silný fair play moment tohtoročného košického maratónu je dôkazom toho, že služba príslušníka Policajného zboru nie je len prácou, ale aj poslaním a heslo Pomáhať a chrániť napĺňajú policajti 24 hodín denne, ak treba i pri športových aktivitách vo voľnom čase. Ďakujem kolegovi Lukášovi za super šľachetný a rytiersky prístup a želám veľa ďalších športových úspechov,“ skonštatoval Mikulec. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies