Prezident Kiska poslal sústrastný telegram mexickému prezidentovi

NETKY.SK • 20 September 2017, 18:07 • 2 min
Prezident Kiska poslal sústrastný telegram mexickému prezidentovi

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska poslal sústrastný telegram mexickému prezidentovi Enrique Peňa Nietovi v súvislosti s tragickými následkami zemetrasenia v Mexiku.

slovakia

left justify in out

Informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR. „Vážený pán prezident, s veľkou ľútosťou som prijal správu, že Vašu krajinu opätovne zasiahlo silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo veľa obetí a spôsobilo vysoké materiálne škody. Je to smutný deň nielen pre celé Mexiko, ale pre nás všetkých, ktorí sme v mysliach s vami.

 

Vážený pán prezident, vyjadrujem Vám i všetkým pozostalým obetí, v mene občanov Slovenskej republiky i v mene svojom, úprimnú sústrasť,“ uviedol Kiska v telegrame.

 

Zemetrasenie, ktoré v utorok (19.9.) zasiahlo strednú časť Mexika, si vyžiadalo najmenej 226 obetí. Len v hlavnom meste prišlo o život najmenej 117 ľudí, ďalších 55 obetí hlásili v štáte Morelos, 39 v štáte Puebla, 12 v štáte Mexiko a tri v štáte Guerrero.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies