Prezident Janukovyč pravdepodobne opustil Kyjev

NETKY.SK • 22 Február 2014, 10:31 • 2 min
Prezident Janukovyč pravdepodobne opustil Kyjev

KYJEV - Ukrajinská opozícia naďalej žiada okamžité odstúpenie prezidenta Viktora Janukovyča, ktorý pravdepodobne opustil Kyjev. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jeden z lídrov opozície a predseda strany UDAR Vitalij Kličko dnes povedal, že Janukovyč opustil Kyjev a jedinou možnosťou sú predčasné voľby.
      

"Dnes opustil hlavné mesto," povedal Kličko na mimoriadnom zasadaní ukrajinského parlamentu, ktorý rokuje o opozičnom návrhu rezolúcie žiadajúcej Janukovyčovo okamžité odstúpenie.
      

Kde sa prezident momentálne nachádza, nie je jasné, ale podľa vopred ohláseného programu mal odcestovať do Charkova na severovýchode krajiny, ktorý je baštou vládnej Strany regiónov. Janukovyčova rezidencia, ktorá sa nachádza približne 15 kilometrov od Kyjeva, zostala prázdna a nestrážená. Novinári majú do nej voľný prístup bez toho, aby ich niekto kontroloval.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies