Prezident Duterte nepoľaví, sľúbil, že boj proti drogám bude naďalej pokračovať

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 12:22 • 2 min
Prezident Duterte nepoľaví, sľúbil, že boj proti drogám bude naďalej pokračovať

MANILA - Filipínsky prezident Rodrigo Duterte dnes vo výročnej správe o stave krajiny povedal, že vo svojom boji proti ilegálnemu obchodovaniu s drogami nepoľaví ani napriek silnejúcej kritike počtu obetí, ktorá s ním je spojená. Svojich kritikov Duterte, naopak, vyzval, aby ho v jeho úsilí podporili, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Duterteho (72) je boj proti nelegálnym drogám súčasťou úsilia o zabezpečenie mieru a poriadku, ktoré sú základným predpokladom hospodárskej prosperity a prílevu zahraničných investícií.

 

"Zistil som, že ekonomika sa vzmáha, len keď na miestach, kde investori môžu koncentrovať svoj kapitál a poznatky, vládne mier a poriadok," povedal dnes Duterte vo filipínskom parlamente.

 

"Preto som sa rozhodol, že bez ohľadu na to, ako dlho to bude trvať, boj proti nelegálnym drogám bude pokračovať, pretože práve to je hlavná príčina toľkého zla a toľkého utrpenia, ktoré oslabujú sociálne väzby a odrádzajú zahraničných investorov," uviedol filipínsky prezident vo svojej správe o stave krajiny.

 

Za prvý rok Duterteho vládnutia bolo pri policajných operáciách zabitých najmenej 3171 osôb podozrivých z drogových deliktov a vyše 1,3 milióna užívateľov drog či ich priekupníkov sa polícii vzdalo.

 

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI) dlhodobo kritizuje Duterteho, že vytvoril na Filipínach "ovzdušie nezákonnosti" a výslovne schvaľuje násilie, ktoré vyústilo do smrti tisícov ľudí, čo je v rozpore s jeho sľubom, že zbaví svoju krajinu trestnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies