Prezident Burkiny Faso odstúpil, moc prevzala armáda

NETKY.SK • 31 Október 2014, 15:44 • 2 min
Prezident Burkiny Faso odstúpil, moc prevzala armáda

OUAGADOUGOU - Šéf armády západoafrického štátu Burkina Faso Honore Traore dnes oznámil, že prevzal moc v krajine po tom, čo sa prezident Blaise Compaore vzdal funkcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Compaoré vo štvrtok vyhlásil výnimočný stav a rozpustil vládu v snahe ukončiť masové násilné protesty opozície, ktorá požadovala jeho odstúpenie.
     

Vlnu demonštrácií v metropole Ouagadougou a ďalších mestách spustili snahy dlhoročného prezidenta o zmenu zákonov, ktorá by mu umožnila na budúci rok uchádzať sa už o piate funkčné obdobie. Rozvášnení protestujúci podpálili vo štvrtok budovu parlamentu a ďalšie vládne budovy.
     

Burkina Faso, do roku 1984 nesúca meno Horná Volta, je jednou z najchudobnejších krajín sveta. Hlavnými problémami sú zlá sociálna situácia, negramotnosť a vysoká inflácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies