Prevod Glance House, ktorý umožnil Trnka, môže zase platiť

NETKY.SK • 30 Január 2014, 09:26 • 2 min
Prevod Glance House, ktorý umožnil Trnka, môže zase platiť

BRATISLAVA - Firma Gapeja, ktorá sa v roku 2012 cez Dobroslava Trnku pochybne dostala k zablokovanému domu Glance House, uspela na Krajskom súde v Bratislave. Ten v decembri rozhodol, že kataster pri náprave Trnkových prevodov postupoval v rozpore so zákonom. Na základe toho kauzu katastru vrátil na opätovné konanie. Informuje o tom denník Sme.

slovakia

left justify in out

Komplikovaný prípad sa tým podľa denníka ďalej zamotáva. Teraz je to v prospech firmy Gapeja, ktorá je podľa Sme blízka Trnkovmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi. Jeho plánom bolo rozpredať byty v konkurze, ktorý je na Gapeju vyhlásený. 

Ako pripomína Sme, keď sa koncom roka 2012 prevalilo, že Trnka nezákonným rozhodnutím umožnil prevod zablokovanej bytovky na firmy blízke Kočnerovi, požiadala prokuratúra kataster o nápravu. Na základe toho kataster Trnkove prevody zrušil, rozhodnutia už boli aj právoplatné. Konkurzná správkyňa Gapeji Eva Timár Myjavcová to však napadla na súde a vyhrala. 

„Dôvodom rozsudku súdu bola predovšetkým nezákonnosť v postupe správy katastra v súvislosti so vstupom uvedenej spoločnosti do konkurzu,“ povedal pre Sme hovorca súdu Pavol Adamčiak. Dodal, že kataster v rámci rozhodovania zároveň nedôsledne vyhodnotil všetky okolnosti prepisu domu na Gapeju. Čo to konkrétne znamená, bude známe z písomného odôvodnenia rozhodnutia. 

„Dosiaľ nám rozsudok nebol doručený,“ povedal vedúci katastrálneho odboru Okresného úradu Bratislava Michal Valuš. Verdikt súdu podľa neho v praxi znamená, že sporné prevody na katastri sú opäť otvorené. V súčasnosti je prípad v štádiu prerušeného konania. Pokračovať môže po doručení rozsudku, pričom kataster musí dodržať pokyny súdu. 

Kauzou Glance House sa zaoberajú viaceré zložky polície, prokuratúry a súdy po celom Slovensku. Na základe toho je vydaných už niekoľko rozhodnutí o zákaze nakladania s nehnuteľnosťou. 

Trnku disciplinárna komisia pre kauzu Glance House v novembri zbavila funkcie prokurátora. Verdikt zatiaľ nie je právoplatný, Trnka sa odvolal na bratislavský krajský súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies