Prevádzku spustili v ďalšom lyžiarskom stredisku v Slovenskom raji

NETKY.SK • 9 Január 2016, 14:02 • 2 min
Prevádzku spustili v ďalšom lyžiarskom stredisku v Slovenskom raji

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - V Slovenskom raji dnes naplno spustilo prevádzku ďalšie stredisko.

slovakia

left justify in out

V Ski Gugel Mlynky si dnes mohli lyžiari prvýkrát v tejto sezóne užiť aj zjazdovku Komín, k dispozícii sú aj svahy Detská a najstrmší Zimná studňa. „Na všetkých svahoch máme technický sneh do 40 centimetrov a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré,“ uviedla PR manažérka prevádzkovateľa strediska Silvia Denešová.

 

Zatiaľ tu nie je v prevádzke Snow Park a Race Park pre nedostatok snehu, rovnako ani zjazdovky Letná studňa, Koleso a Turistická. Posledné dve menované sú určené na tzv. freeride lyžovanie. „Naše stredisko je najväčším v Slovenskom raji. Aj napriek nedostatku prírodného snehu máme v prevádzke zasnežovacie delá a tyče, čím garantujeme lyžiarom dostatok snehu na vybraných zjazdovkách. Radi u nás lyžujú Spišiaci a Košičania, ale cestu do strediska si našli už aj Maďari a Poliaci,“ dodala Denešová.

 

Okrem strediska Ski Gugel Mlynky sú v Slovenskom raji v prevádzke aj ďalšie dva lyžiarske areály. Dnes spustili lyžovanie na spodnej časti svahu v Ski centre Mraznica – Hnilčík. Momentálne je tu 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Do 30 centimetrov technického snehu je na zjazdovkách v stredisku Vernár – Studničky, ktoré je už celé v prevádzke. Zatiaľ sa nepodarilo otvoriť len jedno stredisko v Slovenskom raji, a to Biele Vody.

 

Na Spiši však majú lyžiari k dispozícii aj ďalšie menšie strediská, prevádzku spustili napríklad oba areály v Lopušnej doline, tiež na svahu v Lučivnej a lyžuje sa už aj na Kubašku v Spišskom Bystrom. 

 

V čiastočnej alebo plnej prevádzke je už aj všetkých päť stredísk v Belianskych Tatrách a lyžovať sa dá aj v Levočských vrchoch v stredisku Ski centrum Levoča či v Skiparku Vyšné Ružbachy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies