Prevádzku lietadiel Air India komplikovali zvieratá na palube i štartovacej dráhe

NETKY.SK • 31 December 2015, 11:00 • 2 min
Prevádzku lietadiel Air India komplikovali zvieratá  na palube i štartovacej dráhe

NAÍ DILLÍ - Údajný potkan na palube a pes na štartovacej dráhe skomplikovali v stredu lety dvoch strojov spoločnosti Air India.

slovakia

left justify in out

Potkana mali vidieť cestujúci letu z Bombaja do Londýna. Napriek tomu, že lietadlo bolo vo vzduchu takmer tri hodiny, posádka sa z bezpečnostných dôvodov rozhodla vrátiť do Bombaja, informoval dnes hovorca Air India.

 

Na palube lietadla bolo viac ako 200 cestujúcich. Potkana sa však nakoniec napriek dôkladnej prehliadke nepodarilo nájsť. Potkany predstavujú vážnu hrozbu pre bezpečnosť letov, pretože môžu prehrýzť elektrické káble a vyradiť z prevádzky dôležité kontrolné systémy lietadla. Tieto hlodavce sa do lietadiel spoločnosti Air India dostávajú pravdepodobne v cateringových vozíkoch.

 

V indickom meste Amritsar spôsobil meškanie letu do Dubaja pes pohybujúci sa v areáli tamojšieho letiska. Pilot lietadla Air India preto prerušil štartovací manéver a 171 cestujúcich muselo na jeho opakovanie čakať tri hodiny, oznámila agentúra IANSA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies