VIDEO: Protest zblížil opozíciu. Vystúpili Fico, Kaliňák aj Danko

NETKY.SK • 26 Január 2022, 18:39 • 2 min
VIDEO: Protest zblížil opozíciu. Vystúpili Fico, Kaliňák aj Danko

BRATISLAVA - Pred Prezidentským palácom sa zišli v stredu podvečer ľudia, aby protestovali proti vláde, obrannej dohode s USA, povinnému očkovaniu či zdražovaniu cien potravín a energií.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia viacerých opozičných strán hovorili o predčasných parlamentných voľbách. Považujú ich za jediné možné východisko. „Slovensko musí byť pripravené na povstanie občanov proti vláde,“ povedal šéf Smeru-SD Robert Fico. Avizoval blížiaci sa začiatok petičnej akcie za referendum o predčasných voľbách. Jeho súčasťou by mala byť aj otázka o amerických základniach a zdražovaní. Fico tvrdí, že Ruská federácia nijakým spôsobom neohrozuje SR.

 

 

Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák zdôraznil, že Slovensko potrebuje strany, ktoré majú štandardné štruktúry. Podľa podpredsedu parlamentu Juraja Blanára sú jedinou možnosťou predčasné voľby.

 

Prečítajte si tiež: Ivan Mikloš odchádza od Sulíka

 

Okrem zástupcov opozičného Smeru-SD, ktorý protest organizoval, vystúpili na pódiu aj Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD, tiež predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko a Artur Bekmatov z hnutia Socialisti.sk.

 

 

Danko vyhlásil, že by si vedel predstaviť na prezidentskej stoličke expremiéra Fica. Účasť viacerých opozičných strán na proteste vníma ako prvotný signál spolupráce.

 

Polícia počas zhromaždenia nezaznamenala narušenie verejného poriadku alebo páchanie inej protiprávnej činnosti. „Na verejný poriadok dohliadal dostatočný počet policajtov poriadkovej, kriminálnej ako aj dopravnej polície,“ priblížil pre TASR bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

Možno vás zaujme: DPH na potraviny neznížime!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies