Prestrelka v rómskom kempe vo Francúzsku: Muž chladnokrvne zastrelil muža, ženu a šesťmesačné dieťa

NETKY.SK • 26 August 2015, 06:39 • 2 min
Prestrelka v rómskom kempe vo Francúzsku: Muž chladnokrvne zastrelil muža, ženu a šesťmesačné dieťa

LILLE - Na štyri sa zvýšil počet obetí dnešnej prestrelky v rómskom kempe v departemente Somme na severe Francúzska, ďalším zosnulým je jeden z dvoch ťažko zranených policajtov. Ďalšie tri osoby utrpeli pri incidente v katastri obce Roye juhovýchodne od Amiens ťažké zranenia.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve hovoril o "absolútne dramatickom čine" muža, ktorý chladnokrvne zastrelil dvoch dospelých - muža a ženu, ako aj šesťmesačné dieťa. Výstrely zasiahli aj ďalšie dieťa vo veku troch rokov a dvoch mužov zákona, ktorí sa pokúšali zasiahnuť. Jeden z nich, ako to pre tlačovú agentúru DPA potvrdila tamojšia prefektúra, neskôr na následky zranení zomrel.

 


Predseda francúzskej vlády Manuel Valls vyjadril prostredníctvom Twitteru sústrasť pozostalým obetí a spoluúčasť príbuzným zranených.

 


Ťažké zranenia utrpel aj páchateľ, ktorého sa policajti pokúšali eliminovať. Okolnosti, ktoré viedli k streľbe, naďalej nie sú zrejmé.


Medzi osoby spomínané v súvislosti s táborom a označované príslušným francúzskym termínom gens du voyage, ktorým sa vo francúzskej legislatíve nahradil pred desaťročiami termín nomádi, zaraďujú tamojší občania aj Rómov.
Cazeneuve vyjadril dnes spoluúčasť aj celej tejto komunite.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies