Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice

NETKY.SK • 9 Február 2023, 16:09 • 2 min
Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice

Nové Zámky - Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej autobusovej stanice. Tá by mala vzniknúť na mieste súčasného autobusového nástupišťa. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 7450 eur schválili mestskí poslanci.

slovakia

left justify in out

Predpokladaný termín vyhotovenia dokumentácie po schválení žiadosti je rok 2023, informovala radnica. Finančnú dotáciu chce samospráva získať nielen na vyhotovenie projektovej dokumentácie, ale aj na samotnú realizáciu výstavby. Projektový zámer riešenia autobusovej stanice - Integrovaného prestupného bodu ako súčasť integrovanej dopravy v Nových Zámkoch schválilo zastupiteľstvo v auguste 2020.

Celkové náklady na výstavbu novej stanice boli predbežne vyčíslené na viac ako 149.000 eur. Mesto žiadalo nenávratný finančný príspevok zo štátneho rozpočtu a európskych fondov vo výške 137.448 eur. Samospráva má výstavbu spolufinancovať sumou takmer 12.000 eur, pričom bude hradiť aj prípadné dodatočné výdavky. Projekt je súčasťou Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Nové Zámky. K prioritám mesta patrí vytvorenie modernej autobusovej stanice, ktorá bude prestupným bodom medzi cyklodopravou, autobusovou, železničnou a individuálnou dopravou.

Všetky módy dopravy budú koncentrované na jednom území - záchytné parkovisko, cyklochodníky, stojany na bicykle, autobusová a železničná stanica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies