Prepustili posledného známeho pacienta nakazeného ebolou

NETKY.SK • 17 November 2015, 09:45 • 2 min
Prepustili posledného známeho pacienta nakazeného ebolou

KONAKRY - Posledný známy pacient nakazený ebolou v západoafrickom štáte Guinea, ktorým bol 19-dňový chlapček, sa vyliečil a prepustili ho z nemocnice. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenia tamojších

slovakia

left justify in out

Guinei ako poslednej krajine bojujúcej s vírusom eboly teraz začína teraz plynúť 42-dňové monitorovacie obdobie. Po ňom ju bude môcť Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásiť za krajinu bez výskytu eboly, a to v prípade, že sa dovtedy neobjaví nijaký nový prípad.


"Posledný potvrdený prípad nakazenia ebolou bol prepustený z liečebného centra," uviedol v pondelok hovorca guinejského koordinačného výboru pre ebolu. Doplnil, že po liečbe zdravotníci dieťaťu spravili dva testy, ktorých výsledky boli negatívne.


Chlapec sa narodil v liečebnom centre Nongo v guinejskej metropole Konakry. Porodila ho nakazená matka, ktorá vírusovému ochoreniu podľahla.


Zdravotníci dodali, že v sobotu prepustili aj zvyšných 68 ľudí, ktorí prišli do kontaktu s poslednou skupinou evidovaných pacientov, a boli preto preventívne umiestnení do karantény.


Od vypuknutia epidémie eboly koncom roku 2013 sa podľa oficiálnych štatistík v západnej Afrike nakazilo ebolou vyše 28.400 osôb a takmer 11.300 jej podľahlo. Susedná krajina Sierra Leone bola oficiálne vyhlásená za zbavenú eboly 7. novembra, pripomenula AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies