Premiérka priznala, že aktualizácia programu vlády je nezmysel

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:21 • 2 min
Premiérka priznala, že aktualizácia programu vlády je nezmysel

Premiérka priznala, že aktualizácia programu vlády je nezmysel

slovakia

left justify in out

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes podľa lídra Smeru-SD Roberta Fica priznala, že aktualizácia vládneho programu je čírym politologickým nezmyslom. Expremiér chce preto vedieť, čo je v skutočnosti za dohodou o lojalite medzi SaS a skupinou Obyčajní ľudia (OĽ).
"Dnes som sa na premiérku počas vystúpenia v pléne obrátil a povedal som jej, že akákoľvek aktualizácia programového vyhlásenia vlády, ktorá mala byť tou cenou, za ktorú OĽ podpísali dohodu s vedením SaS, je politologickým nezmyslom. Ona s tým súhlasila," vyhlásil Fico.
Podľa vlastných slov sa následne obrátil aj na najznámejšieho člena OĽ Igora Matoviča. "Povedal som mu, pozrite sa, samotná pani premiérka hovorí, že je to číry politologický nezmysel. Ak to nie je tá cena, ktorú má zaplatiť koalícia za lojalitu štyroch poslancov SaS, aká bola cena dohody?" pýta sa Fico.
Zdôraznil, že obrat OĽ v ich postojoch o 180 stupňov nastal za štyri dni. "Čo je za tým? Chceme to vedieť, najmä keď sama premiérka hovorí, že nič takéto neprichádza do úvahy," uzavrel.
Predstavitelia OĽ sa podľa spomínanej dohody vzdajú poslaneckého mandátu, ak by v priebehu funkčného obdobia opustili poslanecký klub SaS. Na druhej strane líder SaS Richard Sulík s vedomím premiérky vyhlásil, že "program SaS bude rozšírený o tie body programu OĽ, s ktorými SaS súhlasí". Zároveň podľa vlastných slov vynaloží maximálne úsilie pri ich presadzovaní v rámci koalície a pri najbližšej aktualizácii vládneho programu ich predloží na doplnenie. "Tento prísľub nahrádza pôvodnú dohodu s OĽ, ktorú sa, bohužiaľ, nepodarilo naplniť," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies