Premiér Vučič: Srbsko odvolá embargo uvalené na chorvátsky tovar

NETKY.SK • 26 September 2015, 09:01 • 2 min
Premiér Vučič: Srbsko odvolá embargo uvalené na chorvátsky tovar

BELEHRAD - Srbský premiér Aleksandar Vučič dnes po mimoriadnom zasadnutí vlády povedal, že Srbsko "celkom" odvolá svoje embargo na chorvátsky tovar. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vučič sa vyjadril dnes večer pre chorvátsku štátnu televíziu po tom, ako sa Chorvátsko rozhodlo opätovne otvoriť svoj hlavný hraničný priechod pre nákladnú dopravu so Srbskom.


Obe krajiny týždeň bojovali o to, čo robiť s obrovským prílevom utečencov, ktorí prekračujú ich územia a uzavretie hraníc vyšlo obe krajiny draho. Predstavitelia Európskej únie predtým vyzvali Cborvátsko na zrušenie blokády, ktorá stála obe krajiny milióny dolárov.


Vučič povedal, že "rozhodnutie chorvátskej vlády je dobré", citovala ho AP. Chorvátsky premiér Zoran Milanovič povedal, že zrušil pohraničnú blokádu, ale varoval, že ju môže obnoviť, ak Srbsko bude naďalej voziť utečencov v autobusoch k chorvátskej hranici namiesto toho, aby niektorých z nich posielalo do Maďarska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies