Premiér Oreškovič: Chorvátsko by mohlo na hranice nasadiť armádu

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 20:59 • 2 min
Premiér Oreškovič: Chorvátsko by mohlo na hranice nasadiť armádu

ZÁHREB - Chorvátsko by mohlo nasadiť ozbrojené sily na pomoc polícii regulujúcej prílev migrantov do krajiny. Uviedol to dnes jeho premiér Tihomir Oreškovič.

slovakia

left justify in out

"Ak bude nevyhnutné nasadiť armádu, aktivujeme takúto možnosť," povedal Oreškovič podľa agentúry Reuters po stretnutí nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Berlíne.

 

Susedné Slovinsko takéto opatrenie schválilo ešte vo februári po tom, ako pozmenilo príslušnú legislatívu, pričom o nasadenie armády na hranice požiadala parlament vláda. Chorvátsko by v prípade nasadenia armády muselo absolvovať podobný proces.

 

Oreškovič dnes však zároveň uviedol, že Chorvátsko preferuje celoúniové riešenie migračnej krízy.

 

Cez Chorvátsko prešlo od vlaňajšieho septembra už vyše 650.000 migrantov, smerujúcich do západnej Európy, najmä do Nemecka. Obmedzenia, ktoré však následne na svojich hraniciach zaviedli viaceré krajiny ležiace na takzvanej balkánskej trase, spôsobili, že sa prichádzajúci migranti začali hromadiť najmä v Grécku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies