Takto geniálne Boh utvoril mozog

NETKY.SK • 15 September 2020, 06:24 • 2 min
Takto geniálne Boh utvoril mozog

Boh je ako tvorca nenapodobiteľný a neprekonateľný. Nepíšem to len preto, že sa mu z ničoho podarilo vytvoriť niečo (veď z prázdnoty vyskladal svet a to len za šesť dní), ale aj preto, že jeho geniálna schopnosť je nevyčerpateľná. Aj to je jeden z dôvodov, prečo človek žasne pri pohľade na prírodu, a prečo tak neochvejne obdivuje krásu toho či onoho. Pravdou však je, že na to, aby sa srdce zastavovalo úctou, niekedy stačí aj lepšie vnímanie vlastného tela.

slovakia

left justify in out

Všetko prepojil
Nie, nie je to prejav extrémnej pýchy či povzbudzovanie k narcizmu. Je to konštatovanie toho, ako Jeho ruka vytvarovala ľudský organizmus a s akou dokonalosťou všetko poprepájal do jediného úchvatného celku.
Pomysli, čitateľ, na mozog (pána tela), ako fascinujúco funguje. A ak je to niekomu nezrejmé, azda ho inšpiruje zopár faktov.
 

img

 

Nešteklivý
Mozog sa nedá poštekliť. Boh to zariadil tak, že človek sám nemôže zdvihnúť ruku a jednoducho si navodiť atmosféru plnú šteklenia. Na to, aby vznikol neovládateľný smiech, je potrebný niekto ďalší. Myslím, že aj to je dôkaz, že aj mozog Boh navrhol tak, aby si jedinec sám nevystačil. Jeden bez druhého sa existovať nedá a dokonca sa bez cudzieho pričinenia nedá ani poštekliť. Mozog totiž rozoznáva vlastný dotyk od toho cudzieho a odlišne naň reaguje.
 

Bez odpočinku to nejde
O mozgu sa bez pochýb môže prehlásiť, že nikdy nedrieme. Napriek tomu je pre pravú funkciu nevyhnutné, aby si telo ako také oddýchlo. Kým človek spí, mozog vytvára dosiaľ nejestvujúce spojenia, upevňuje spomienky a vraj sa aj zbavuje škodlivín. Aj to svedčí o tom, ako má Boh premyslený aj ten najmenší detail a je taký dobrý, že chce, aby jeho stvorenie nielen pracovalo, ale aj odpočívalo. A kým ono odpočíva, On bdie a stará sa o každú bunku.
 

img

 

Je neobmedzený
Niekedy sa najmä študentovi zdá, že sa mu viac do pamäte nič nezmestí a že čím viac sa učí, tým väčší počet vedomostí mu uniká. Avšak je to len klamlivé zdanie, pretože úložná kapacita mozgu je neobmedzená. Údajne je možné si v rámci dňa osvojiť až 200 cudzích slov. Boh teda jasne poukazuje na to, že život je jedna dlhočizná škola, v ktorej sa oplatí neustále vzdelávať.
 

Je výkonnejší

Ľudský mozog je výkonnejší než akokoľvek šikovne pracujúci počítač. Boh tým dáva na známosť, že stroj nikdy človeka skutočne nemôže rovnocenne nahradiť.
 

Pohyb myšlienok
Myšlienkový pohyb prebieha v mozgu nepretržite. V priebehu 24 hodín sa premietne 70000 myšlienok a prenos informácií sa uskutočňuje rýchlosťou 270 km/h.

 

img


Vďaka tomu je očividné, aká dôležitá je myseľ a človek by mal dbať o to, aby v nej bolo príjemne a neriadil ju pesimizmus.
 

Nepreskúmaný
Hoci sa o mozgu čo-to zistilo, dosiaľ je stále nepreskúmaný a potrvá dlho, kým sa uznesie na tom, že je úplne pochopený. Aj to je dôkaz, že človek je len človek a isté tajomstvá mu nie sú dané rozlúštiť. Niekedy ich rozlúskne po určitom období a stáva sa, že tajomný význam neodhalí nikdy. Raz darmo, Boh je iba jeden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona