Premiér Ódor označil výroky Viktora Orbána o Slovensku za neprijateľné

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 15:45 • 2 min
Premiér Ódor označil výroky Viktora Orbána o Slovensku za neprijateľné

BRATISLAVA - Predseda vlády Ľudovít Ódor označil výroky maďarského premiéra Viktora Orbána o Slovensku ako o "odtrhnutom území" za neprijateľné. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

"Akékoľvek spochybňovanie územnej integrity Slovenska je neprijateľná vec. Neprospieva to ani bilaterálnym vzťahom a nepomáha to ani maďarskej menšie na Slovensku," vyhlásil premiér. Postoj slovenskej strany v tejto situácii bol podľa Ódora zatiaľ jasný.

Dodal, že vedenie slovenskej diplomacie si predvolalo maďarského veľvyslanca Csabu Balogha a informovalo ho o tom, prečo sú vyjadrenia Orbána pre Slovensko neakceptovateľné a neprijateľné.

Orbán cez víkend na letnej univerzite Maďarov v Rumunsku kritizoval maďarskú menšinu na Slovensku. Podľa neho napriek tomu, že tvorí zhruba desať percent obyvateľstva, nie je schopná zabezpečiť si zastúpenie v slovenskom parlamente. Situáciu označil za slabý výkon, pokiaľ niekto chce niečo urobiť pre svoju vlasť v "odtrhnutých častiach krajiny".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR / Jaroslav Novák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies