Premiér Naoto Kan oznámil svoju rezignáciu

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:13 • 2 min
Premiér Naoto Kan oznámil svoju rezignáciu

Premiér Naoto Kan oznámil svoju rezignáciu - Politika Japonský premiér Naoto Kan dnes potvrdil, že odstúpi z pozície lídra vládnej strany a umožní tak, aby krajina mala už šiesteho premiéra za päť rokov. Kan bol pod silným tlakom straníckych rivalov, ktor

slovakia

left justify in out

img

Japonský premiér Naoto Kan dnes potvrdil, že odstúpi z pozície lídra vládnej strany a umožní tak, aby krajina mala už šiesteho premiéra za päť rokov.
      Kan bol pod silným tlakom straníckych rivalov, ktorí požadovali jeho rezignáciu. Demokratická strana Japonska si nového šéfa vyberie 29. augusta. Až sedem poslancov sa bude uchádzať o tento post. Je medzi nimi napríklad bývalý šéf diplomacie Seidži Maehara, či minister financií Jošihiko Noda. Víťaz sa stane premiérom vzhľadom na väčšinu svojej strany v dolnej komore parlamentu.    
      Kan a jeho kabinet čelia kritike za nezvládanie následkov zemetrasenia a cunami z 11. marca, pri ktorých zahynulo vyše 20.000 ľudí. Ďalších 100.000 Japoncov muselo opustiť svoje domovy kvôli hrozbe rádioaktivity z poškodenej atómovej elektrárne Fukušima.
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies